André Bijleveld

Het koor staat al sinds de oprichting onder de bezielende leiding van dirigent André Bijleveld. André is landelijk bekend geworden als jurylid van het populaire korenslag, maar heeft daarnaast nog tal van andere werkzaamheden.

André Bijleveld(geb. 01-01-59) is een musicus uit Enschede. Hij studeerde piano-lichtemuziek aan het conservatorium te Hilversum. Hij was ruim 20 jaar bandleider en keyboardspeler van de gospelband Thesis die naast het brengen van het eigen repertoire ook als begeleidingsband voor zo’n 30 verschillende binnen en buitenlandse artiesten heeft gefunctioneerd. Ook was hij 8½ jaar Hammondorganist en keyboardspeler van de Ronduit Praiseband. Tegenwoordig is speelt hij in de band van Kees Kraaijenoord en de band van Ralph van Manen.

Daarnaast is hij dus ook dirigent van het blackgospelkoor Gospel Boulevard waarmee behalve op festivals, in gevangenissen en kerken ook in theaters en op grote bedrijfsfeesten wordt opgetreden. Hij staat bij dit alles bekend om zijn enorme enthousiasme en gedrevenheid. Deze eigenschappen hebben hem er toe gebracht om in toenemende mate zijn kennis en bevlogenheid in de vorm van workshops op diverse groepen en gezelschappen over te brengen.

Tussen al deze uitvoerende bezigheden ligt ook het studiowerk na aan zijn hart. In diverse studio’s heeft hij aan vele opnames meegewerkt als musicus, componist, dirigent, arrangeur of producer. Het verlangen om daar in de toekomst nog wat meer mee bezig te kunnen zijn heeft een impuls gekregen door de bouw van het nieuwe woon-werkpand in Enschede waar in de ruimte voor een nieuwe studio is voorzien.

Al deze vele bezigheden zijn ten diepste voortgekomen uit het verlangen om de liefde van Jezus Christus, die hem al op jonge leeftijd in vuur en vlam zette, in alle toonaarden te bezingen en zo onder de aandacht te brengen van allen die naar zijn muziek luisteren. Hij weet zich hierbij volledig gesteund door zijn vrouw en beide dochters!